Afbeelding
Photo by Daria Nepriakhina on Unsplash

Stedentrip Amsterdam: hier moet je aan denken!

2 december 2022 om 14:38 Partnercontent

De kerstvakantie staat alweer bijna voor de deur. Voor veel mensen een enorme opluchting dat we dit jaar niet opnieuw in lockdown zitten. Dat betekent ook dat we er lekker op uit kunnen. Misschien gaan we liever niet naar het buitenland, maar een vakantie in eigen land zit er dit jaar zeker in. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fantastische stedentrip in Amsterdam?

Niet voor niets is dit dé hoofdstad van Nederland. Deze stad bruist altijd en er is voor iedereen genoeg te doen! Kortom: genoeg reden om hier eens één of meerdere dagen te verblijven. Maar waar moet je aan denken om alles uit jouw tijd in onze hoofdstad te halen? We zetten de belangrijkste dingen voor je op een rij.

Onderzoek de parkeergelegenheid

Velen hebben wel gehoord wat een crime het is om te parkeren in Amsterdam. Niets is echter minder waar. Het is juist ontzettend goed geregeld voor de automobilisten in onze hoofdstad. Zowel in het centrum als net daarbuiten zijn er genoeg parkeergarages te vinden. Parkeren in Amsterdam is daardoor juist ontzettend gemakkelijk. Wel goed om van tevoren te checken welke garages er in de buurt zijn.

Je kunt mogelijk veel geld besparen door je auto net buiten het centrum te parkeren en verder met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. Dit is bijna net zo snel als verder reizen met de auto en je bespaart er soms wel tientallen euro’s per dag mee. Een leuk extraatje voor tijdens de vakantie of jouw dagje uit in onze hoofdstad.

Educatief dagje weg met kinderen

De kerstvakantie draait natuurlijk ook voor een groot deel om de kinderen. Dit is de op één na langste schoolactiviteiten. Om verveling te voorkomen is het dan ook goed om de kinderhersentjes extra te prikkelen. Bijvoorbeeld met een educatief dagje weg. NEMO behoort tot één van de meest kindvriendelijke musea in Nederland. Hier kunnen kinderen diverse proefjes en activiteiten doen om zo meer affiniteit te krijgen met wetenschap.

Het fijne van dit museum is dat dit voor het hele gezin leuk is. De kinderen hoeven niet braaf de handjes achter de rug te houden en de ouders kunnen zich laten inspireren door alle wetenschappelijke proefjes waar ze zelf nooit aan gedacht hadden.

Shop till you drop

Ook winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het centrum van Amsterdam. Het centrum kenmerkt zich namelijk door de talrijke winkelstraten. Op zoek naar de mooiste pareltjes langs de grachten. Wil je even uitrusten van al dat gewandel en geshop? Dan zijn er genoeg restaurants en cafés waar je kunt neerstrijken. Wil je elke winkel gezien hebben? Dan heb je hier toch al snel enkele dagen voor nodig.

Varen in de grachten

De grachten zijn toch wel het meest iconisch aan Amsterdam. Een heerlijke vaartocht mag dan ook niet ontbreken op jouw activiteitenlijst. Wees hier wel snel bij, want deze boottochten zitten in de vakanties doorgaans snel vol. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie