Afbeelding
Foto Antilope

Hulp bij de aanschaf van een nieuwe fiets

7 december 2022 om 12:02 Partnercontent

Op de fiets naar je werk, de kinderen naar school brengen, de mogelijkheden zijn eindeloos als je maar de Juiste fiets hebt. Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om de aanschaf van een nieuwe fiets. Onze tip: Ga naar een expert om je te laten adviseren bij de aankoop van je nieuwe fiets. Al kom je in de winkel voor een Nieuwe E-bike of een normale stadsfiets, laat je goed adviseren. Dit kan bijvoorbeeld bij Antilope. De Fietsenwinkel in Hilversum. Ze helpen je graag met een passend advies en bieden vrijblijvende proefritten op alles wat in de winkel staat. Om je alvast wat op weg te helpen hebben we een aantal handige tips op een rij gezet.

1. Welk type fiets

Voordat je een bepaald budget vaststelt, is het verstandig om na te gaan welk type fiets je nodig hebt. Zoals hierboven al genoemd, zijn er verschillende types fietsen zoals racefietsen, mountainbikes en allround fietsen. Elk type heeft weer andere specificaties en eigenschappen.

2. Bepaal je budget

Als eerste is het belangrijk om te bepalen hoeveel geld je wilt of kunt uitgeven aan je nieuwe fiets. In de fietsenwinkel Hilversum zullen ze je altijd vragen naar je budget, dus het is handig om hier van tevoren over na te hebben nagedacht.

3. Kies de juiste maat

De maat van de fiets is heel belangrijk. Als de fiets te groot of te klein is, zal dit niet alleen ongemakkelijk zijn, maar kan het ook gevaarlijk zijn. Het is dan ook aan te raden om eerst even op de fiets te gaan zitten voordat je hem koopt, zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt. Een proefrit maken kan heel nuttig zijn zo weet je zeker dat je een Fiets koopt waar je goed op zit.

4. Kies de juiste versnellingen

Versnellingen bepalen een groot deel van het rijgedrag. Het aantal versnellingen en het type versnellingen bepaalt de keuze. Ga je alleen door de stad, dan kies je bijvoorbeeld voor een naafversnelling. Wil je ook op vakantie met de fiets, of kom je veel heuvels tegen, dan kies je eerder voor een fiets met meer versnellingen. Het is van tevoren handig om goed te bedenken hoe het gebruik van de fiets er uit gaat zien. Dat maakt de keuze makkelijker.

5. Wel of geen vering

Als je van plan bent om veel te gaan mountainbiken, is het belangrijk om een fiets te kiezen met goede vering. De vering zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van je handen, schouders en rug als je over oneffen terrein fietst. Dit geld ook voor de aankoop van een E-bike of een stadsfiets. Een fiets met een geveerde voorvork neemt de scherpte veel beter uit de weg dan een fiets zonder vering. Het is nuttig om vooraf te bedenken of je een fiets met vering wilt. Dat heeft namelijk invloed op de prijs van de fiets.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie