Wethouder Alexandra Kolkman van Lokaal Belangrijk legt door privé-omstandigheden tijdelijk haar taken neer.
Wethouder Alexandra Kolkman van Lokaal Belangrijk legt door privé-omstandigheden tijdelijk haar taken neer. Rinus van Denderen

Wethouder Alexandra Kolkman legt taken tijdelijk neer

16 maart 2023 om 22:34 Politiek

LEUSDEN Wethouder Alexandra Kolkman van Lokaal Belangrijk legt haar bestuurstaken tijdelijk neer. Dat maakte de gemeente eerder vanavond in een persbericht bekend. 

Het terugtreden heeft volgens de gemeente te maken met ziekte van een gezinslid van de wethouder. Ze is minimaal vier tot zes weken niet in functie. ,,Het gezin heeft Alexandra nu hard nodig. Rust is dus geboden’’, aldus de gemeente in de persverklaring. 

TAAKVERDELING 

De andere wethouders -Wim Vos (CDA) en Patrick Kiel (VVD)- zullen tijdens de afwezigheid van Kolkman haar portefeuille waarnemen. Over de verdeling van de lopende zaken komt naar verwachting op korte termijn meer duidelijkheid, meldt de gemeente. 

Het tijdelijk terugtreden van Kolkman komt op een ongelukkig moment. Het lijkt erop dat de vorming van een nieuwe coalitie -en daarmee een nieuw college- opschiet. Bronnen rond de formatie sluiten nog steeds niet uit dat daar uiterlijk volgende week donderdag -23 maart- tijdens de raadsvergadering meer definitiefs over kan worden meegedeeld. 

Daan Bleuel
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie