Afbeelding
Smartphonehoesjes.nl

Smartphonehoesjes.nl bouwt nieuw pand in Leusden

8 september 2020 om 10:57 Zakelijk

LEUSDEN Aan de Buitenplaatsweg 1 in Leusden staat het nieuwe pand van Smartphonehoesjes.nl. Vanwege aanhoudende groei en internationalisering was investeren in nieuwbouw noodzakelijk voor het bedrijf in telefoonaccessoires. Voorheen had het bedrijf meerdere locaties, maar nu zijn kantoorruimte en magazijn samengevoegd in een pand aan de Buitenplaatsweg. 

Bij het zoeken naar een locatie voor een nieuw pand hebben de eigenaren van Smartphonehoesjes.nl alleen in Leusden gezocht. Omdat zij hier zelf allemaal wonen, maar ook omdat het grootste deel van de medewerkers uit de regio komt. Daarom is het bedrijf in gesprek gegaan met de gemeente en kwam er een locatievoorstel op het bedrijventerrein dicht bij de A28. ,,Hier was bovendien voldoende grond beschikbaar voor de uitbreiding in de toekomst. Er is nog ruimte voor een extra magazijn van 2500m². Ook kan er nog zo’n 700m² extra vrij worden gemaakt voor kantoorruimte”, laat het bedrijf weten. 

GASLOOS Het nieuwe pand is gasloos ontworpen. Verwarming gebeurt elektrisch met onder andere een warmtepomp en het hele pand is voorzien van vloerverwarming, ook in het magazijn. Het dak is constructief verstevigd en brandwerend bekleed als voorbereiding op zonnepanelen. In totaal is er maar liefst 215.000 kg staal in het pand verwerkt.

CEO Marcel Hooft is trots op de grote stap die zijn bedrijf hiermee zet: ,,Het nieuwe magazijn biedt ruimte voor een betere indeling van onze logistieke afdeling, waardoor we efficiënter kunnen werken. We maken nu minder meters per order en hebben alles gecentraliseerd op één locatie. Daardoor kunnen we de voorraad beter beheren, ook voor onze internationale klanten. Al onze webshops verkoop wordt verstuurd vanuit ons eigen pand. Om ook de internationale klanten te bedienen met de levertijden die ze gewend zijn, is het noodzakelijk dat we een slag slaan op het gebied van efficiency. Het nieuwe magazijn wordt grofweg twee keer zo groot als wat we nu hebben. Dat is nodig, want op dit moment hebben we ruim 45.000 unieke producten en meer dan een miljoen producten in voorraad. Ook dit jaar wordt een groei verwacht van minstens 30 procent.” 

Vanaf september begint de logistieke afdeling op de nieuwe locatie. De kantoorruimte is het eerste kwartaal van 2021 klaar.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie