Atletiektalent Madelief van Leur, wethouder Patrick Kiel en horseback archer Siem Budding.
Atletiektalent Madelief van Leur, wethouder Patrick Kiel en horseback archer Siem Budding. Rinus van Denderen

Leusdense ‘sporttoppers’ in het zonnetje gezet

15 november 2022 om 10:36 Overig

LEUSDEN Wethouder Patrick Kiel heeft tijdens de sportnetwerkborrel van Leusden in Beweging maandagavond twee Leusdense sportkampioenen gehuldigd. Ook de vorige week gekozen Buurtsportcoach van het jaar 2022 wordt in het zonnetje gezet in de kantine van Roda’46. 

Madelief van Leur won als 15-jarig talent goud op de 300 meter tijdens de Nationale Jeugdkampioenschappen in augustus dit jaar. ,,Op zich al een geweldige prestatie, maar het is de beste jaarprestatie van 2022 en betekent de derde plek op de ranglijst aller tijden. En om even te illustreren hoe goed dit is; de door Van Leur gerealiseerde tijd ligt slechts twee tienden onder het Nederlands record van atletiektalent (en tevens Altis-clubgenote) Femke Bol; ze zit daarmee haar dus niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk ‘op de hielen’”, schrijft de gemeente Leusden. Een veelbelovend talent dus, die ook op andere onderdelen tijdens het NK goed scoorde en in Duitsland tijdens een Interland wederom goud won op dezelfde afstand.

SIEM BUDDING ‘Horseback archer’ Siem Budding liet zien dat het allemaal nog sneller kan; deze 18-jarige Leusdenaar werd in september Europees kampioen boogschieten te paard in Frankrijk op het Franse paard ‘Husky’. Hij was niet alleen de beste bij de Young Riders, maar ook de beste van álle deelnemers. Gedurende vier dagen in vliegende galop raak schieten op de doelen tijdens een parcours en ‘en passant’ ook nog een nieuw wereldrecord neerzetten; het is voor nu de ultieme beloning op eindeloos oefenen, evalueren, verbeteren en doorzetten. Deze tot nu toe nogal onbekende sport heeft hij zich grotendeels zelf (en op eigen wijze) eigen gemaakt. Internationaal geniet Budding binnen de sport groot aanzien en het is te hopen dat de bekendheid en daarmee de middelen toenemen, zodat hij volgend jaar tijdens het WK in Mongolië een volgend hoogstandje neer kan zetten.

BUURTSPORTCOACH Mirjam Hagenaar, Buurtsportcoach bij Lariks Welzijn, is vorige week op de landelijke kennisdag van Buurtsportcoaches van NOC-NSF door collega’s en de vakjury uitgeroepen tot Buurtsportcoach van het jaar 2022. Uit meer dan vijftig kandidaten kwam zij als winnares uit de bus, onder andere vanwege het op enthousiaste en motiverende wijze leveren van maatwerk, evenals het realiseren van vele soorten activiteiten voor verschillende doelgroepen. Hagenaar heeft oog voor de kwetsbare inwoner en denkt vanuit mogelijkheden in plaats van te focussen op wat iemand niet (meer) kan. De welverdiende stimuleringsprijs ontving zij uit handen van Irene Eijs, bestuurder bij NOC-NSF.

Landelijk 'Buurtsportcoach van het jaar' Mirjam Hagenaar met wethouder Vos.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie