Batuhan aan de slag bij supermarkt Dirk in Leusden-Zuid.
Batuhan aan de slag bij supermarkt Dirk in Leusden-Zuid. DownTown Leusden

Meewerkdag DownTown Leusden groot succes

6 februari 2023 om 12:16 Maatschappelijk

LEUSDEN - Op donderdag 2 februari werd de eerste Meewerkdag van 2023 van DownTown Leusden gehouden. Bijna 40 jongeren van Beekdal (school voor voortgezet onderwijs voor  moeilijk lerende kinderen) en cliënten van Abrona met een verstandelijke beperking waren gedurende een dag aan de slag bij tientallen Leusdense bedrijven.

Van de redactie

De Meewerkdag van DownTownLeusden is inmiddels een bekend fenomeen in Leusden; al vijf jaar wordt tweemaal per jaar een dergelijke dag georganiseerd. Op de Meewerkdag, voorheen Sprokkelstage genaamd, gaan jongeren met een verstandelijke beperking kennismaken met het arbeidsproces. De bedoeling daarvan is niet alleen om jongerenwerkervaring op te laten doen, maar ook om stage-, dagbesteding- en arbeidsplekken te realiseren. 

INCLUSIEVE SAMENLEVING Belangrijkste doel van de Leusdense vrijwilligersorganisatie is om jongeren, ondernemers en hun klanten met elkaar kennis te laten maken om zo een inclusieve samenleving te bevorderen. DownTown Leusden heeft een intensieve samenwerking met Beekdal, school voor speciaal onderwijs in Amersfoort, en zorgaanbieder Abrona. 

Verder kan men rekenen op een grote schare aan vaste vrijwilligers, die onder meer de jongeren van en naar de werkplekken brengen. Daarnaast weten veel bedrijven en organisaties DownTown Leusden te vinden. In de februari-editie van de Meewerkdag waren jongeren actief bij, onder andere, Randijk Bamboe, Theo Meijer Sport, Kringloopcentrum Leusden, Studio Jill, Bike Drive, Herder Autoschade, Jumbo Wahle, Cultuurpodium Fort33 en de Hema. 

‘BEDRIJVEN ZIJN WELKOM’ Ilse Vasterman, voorzitter van DownTown Leusden: ,,Dat is nog maar een greep uit de hoeveelheid bedrijven die meedoen! Velen van hen doen al vanaf het begin mee. Zij dragen in woord en daad bij aan een samenleving waarin onze jongeren gewaardeerd en gezien worden. Ook nieuwe bedrijven zijn natuurlijk van harte welkom.’’

Meer informatie over DownTown Leusden is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie