Afbeelding
Foto: Pixabay

Blaas alle bladeren weg!

Partnercontent

Een tuin, het is een geliefde plek voor veel mensen. In de tuin kan je heerlijk tot rust komen en daarnaast kan je enorm genieten van al het groen om je heen. Een tuin vol met groene planten en mooie bloemen heeft vele voordelen. Maar het nadeel van een tuin is dat je het moet onderhouden.

Dat vergt regelmatig wat tijd en daarnaast kost het redelijk wat fysieke kracht. Er zijn verschillende professionele tuinmachines, waaronder bladblazers, die jou kunnen helpen met het mooi maken van jouw tuin!

En blazen maar

Het onderhoud van een tuin kan voor veel mensen redelijk zwaar zijn, vandaar dat er hulpmiddelen op de markt zijn. Het gras maaien is bijvoorbeeld een klus die vrijwel elke week gedaan moet worden, hierbij is een accu grasmaaier natuurlijk een fijne bijkomstigheid. In de herfst vallen de blaadjes weer van de bomen, dit zorgt voor veel losse bladeren in de tuin. Of heb jij net jouw tuin gesnoeid? De uitkomst hiervan is dat er veel afval en losse takjes op de grond vallen. De blaadjes, takjes en het snoeiafval zijn gemakkelijk weg te blazen met bladblazers.

Bladblazers gaan snel gericht te werk en je hebt binnen no time jouw tuin weer netjes. Er zijn veel verschillende soorten bladblazers, er zijn onder andere elektrische bladblazers, bladblazers op benzine en accu bladblazers. Een accu bladblazer is geschikt voor een tuin die klein tot middelgroot is. Er zijn ook bladblazers op de markt die de blaadjes opzuigen en versnipperen, de zogeheten bladruimers. Bladblazers zorgen ervoor dat jouw tuin er weer tip top uitziet.

Daarnaast is het niet goed voor het gazon als de bladeren er te lang op blijven liggen. Het gras verstikt dan als het ware en ook kunnen de bladeren ervoor zorgen dat er een viltlaag ontstaat. Deze twee problemen kan je gemakkelijk voorkomen als je gebruik maakt van een bladblazer.

Koop een bladblazer, blaas de bladeren weg en geniet van jouw tuin!

Groen, groener, groenst

Bladblazen is een klusje dat ervoor zorgt dat jouw tuin gezond en mooi blijft. Houdt de bladblazer horizontaal, zodat je het gras niet kapot blaast. De bladeren kan je ook richting de planten blazen. Dit zorgt ervoor dat de planten in de winter een dek krijgen, hierdoor worden ze beschermt tegen de barre kou in de wintermaanden. Naast bladblazen zijn er nog meer dingen die ervoor kunnen zorgen dat jouw tuin gezond en groen blijft.

Hierbij kan je denken aan onder andere grasmaaien, snoeien, onkruid weghalen en planten poten. Een groene tuin is belangrijk. Maar waarom is dat zo? Een groene tuin zorgt voor schaduw, dit is in de zomermaanden vooral van belang.

Daarnaast is een groene tuin goed voor de biodiversiteit en het ecosysteem, verschillende diersoorten komen op jouw groene tuin af. Ook is een groene tuin goed voor extreme regenbuien. Het water gaat gemakkelijker weg, aangezien het wordt opgenomen door de bloemen en planten.

Trek jouw tuinhandschoenen aan en zorg voor een groene tuin! 

advertentie