Afbeelding
Foto door Ella Olsson via Pexels

4 tips om te starten met een vegan lifestyle

22 februari 2023 om 13:06 Partnercontent

Vegan leven: iets dat je steeds meer voorbij hoort komen en wat steeds populairder wordt. Het betekent natuurlijk dat je geen dierlijke producten eet en drinkt, maar ook dat je deze vermijdt in bijvoorbeeld kleding en cosmetica. En hoewel het leven als vegan veel voordelen voor je gezondheid en het milieu kan hebben, is het soms ook best ingewikkeld. Overweeg jij om de vegan lifestyle uit te proberen of zelfs volledig veganistisch te gaan leven? Begin dan met onderstaande tips.

Tip 1: begin met vervangen

Als je van de ene op de andere dag volledig veganistisch gaat leven, kan dit best lastig zijn.

Zonde als je hierdoor gedemotiveerd raakt en het minder lang volhoudt. Begin daarom liever door in je huidige levensstijl dierlijke producten te vervangen met plantaardige varianten. Kies in plaats van dat stukje vlees bij je maaltijd bijvoorbeeld eens voor een groenteburger. Zo voelt de verandering niet ineens heel groot en is het makkelijker om de overstap te maken. Gelukkig zijn er in de supermarkt, maar ook in speciaalzaakjes en zelfs in de groothandel voor food steeds meer vegan opties.

Tip 3: eet gevarieerd

Ondanks dat je de meeste stofjes wel binnenkrijgt met een plantaardig dieet, is het wel goed opletten. Sommige vitamines en mineralen zijn namelijk in zeer lage dosering aanwezig in plantaardige producten, waardoor je er behoorlijk veel van moet eten. Denk bijvoorbeeld aan Omega 3. Daarom kan het verstandig zijn om je dieet aan te vullen met supplementen. Ook is het belangrijk dat je gevarieerd eet. Verdiep je goed in wat je moet eten om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen, zodat je geen tekort aan iets opbouwt.

Tip 3: lees de ingrediënten

Het leven als vegan is soms zelfs voor de gevorderden nog best lastig. Want er zijn behoorlijk wat producten waar dierlijke stoffen in verwerkt zijn – zelfs in producten waarvan je dit in eerste instantie misschien niet verwacht! Denk bijvoorbeeld aan melkpoeder en gelatine. Wil je het echt goed aanpakken? Lees dan de ingrediënten, zodat je steeds beter te weten komt wat je wel en niet kunt eten.

Tip 4: ga volledig vegan!

Vegan leven gaat verder dan geen dierlijke producten eten en drinken. Wil je het echt goed aanpakken? Dan maak je ook in je dagelijks leven geen gebruik van producten waar dierlijke stoffen in verwerkt zijn. Denk aan accessoires van leer, kleding met bont, maar bijvoorbeeld ook cosmetica waarin dierlijke stoffen verwerkt zijn.

Leven als een vegan kan soms uitdagend zijn en is echt een lifestyle. Een lifestyle die steeds populairder wordt en waar dus ook in de horeca steeds meer vraag naar is. Dus heb jij een horecaonderneming en wil je de vegan lifestyle meer op jouw kaart integreren? Laat je dan eens adviseren bij de horeca groothandel!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie