Afbeelding
Foto: Pixabay

Op welke manier zou je een coronatest uit moeten voeren?

Partnercontent

In het leven moet slechts een paar dingen. Je moet je bijvoorbeeld aan de regelgeving houden en je moet ook belasting betalen. In de afgelopen jaren hebben we hierbij plots met andere regels te maken; dit is allemaal te wijten aan het coronavirus. Door dit virus moesten we opeens mondkapjes dragen.

Ook moeten we door dit virus ons opeens laten testen. Laten testen voor het coronavirus kun je op meerdere manieren doen. Je kunt voor een test bij een teststraat kiezen, maar je kunt ook een corona zelftest kopen. Met een corona zelftest kun je jezelf op een snelle en handige manier testen. Op bepaalde momenten komt zo’n zelftest maar al te goed van pas.

Als je naar een feestje of bijeenkomst gaat

Heb je voor jouw werk een zakelijke bijeenkomst gepland staan? Of heb je bijvoorbeeld vanavond of morgen een leuk feestje op de planning staan? In beide gevallen kom je met de nodige mensen bij elkaar. In zo’n situatie doe je er verstandig aan om een zelftest bij jezelf uit te voeren.

Waarom? Als blijkt dat je positief bent, ga je niet naar de afspraak toe. Indien de zelftest aangeeft dat je negatief bent, kun je met een gerust hart naar het feestje of de bijeenkomst toe gaan. Als iedereen op zo’n bewuste manier met de testen om zou gaan, zouden de besmettingen in rap tempo teruglopen.

Als je (beginnende) klachten hebt

Heb je op dit moment last van een verkoudheid? Heb je het idee dat je last van jouw keel begint te krijgen? Of heb je bonkende hoofdpijn? Indien je dergelijke klachten hebt, is het advies om ook een zelftest uit te voeren. Je weet dan al binnen een kwartier of deze symptomen mogelijk iets met het coronavirus te maken hebben.

Geeft de zelftest aan dat je positief bent? Dan kun je een afspraak bij de corona teststraat maken. Indien ook die test positief is, is het zaak om je aan alle gestelde regels te houden. Dat moet je overigens ook doen als de zelftest aangeeft dat je positief bent.

advertentie